Vertonghen scoort voor België

Bron: ajax1.nl

Het Belgisch elftal elftal heeft in de kwalificatiereeks op weg naar EURO 2012 goede zaken gedaan. België, met Jan Vertonghen in de basis, boekte een ruime zege (4-1) op Azerbeidzjan. Servië, dat zonder Miralem Sulejmani speelde, kwam niet verder dan een gelijkspel (1-1). Christian Eriksen speelde met Denemarken een vriendschappelijk duel.

Het Belgisch elftal, met Jan Vertonghen in de basis, versloeg Azerbeidjan met ruime cijfers; 4-1. De Ajacied opende de score in het Stade Roi Baudouin. Ruslan Abishov bracht Azerbeidjan na een kwartier spelen op gelijke hoogte. Timmy Simons benutte vervolgens een penalty. FC Twente-speler Nacer Chadli maakte op fraaie wijze de 3-1. Jelle Vossen maakte een kwartier voor tijd de vierde Belgische treffer; 4-1.

Servië verzuimde in de kwalificatiereeks op weg naar EURO 2012 te winnen van Estland. Het Servisch elftal, dat evenals afgelopen vrijdag tegen Noord-Ierland zonder Miralem Sulejmani aantrad, speelde de uitwedstrijd tegen Estland met 1-1 gelijk. Voormalig Ajacied Marko Pantelic scoorde namens Servië. Konstantin Vassiljev maakte vlak voor tijd de gelijkmaker.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/vertonghen-scoort-voor-belgie/