Bedreigingen reden afwezigheid Van den Boog

Bron: ajax1.nl

De meestbesproken man tijdens de ontslagzaak van Ajax tegen hoofdscout Hans van der Zee schitterde door afwezigheid. Algemeen directeur Rik van den Boog moest afzeggen bij de arbitragecommissie om persoonlijke en zwaarwegende motieven.

Dat liet clubadvocaat Ferdinand Grapperhaus woensdagavond laat na een kort, telefonisch onderhoud met Van den Boog weten tijdens de derde schorsing van de KNVB-zitting in Zeist. 

Aangegrepen,,Het heeft hem zeer aangegrepen hoe deze zaak is ontaard”, betoogde Grapperhaus. ,,Hij en zijn gezin zijn de afgelopen dagen buitengewoon grof en onheus bejegend op tal van podia in de sociale media. Daarom leek het hem beter deze openbare behandeling van de zaak even aan zich voorbij te laten gaan. Hij was emotioneel niet in staat om hierbij aanwezig te zijn.”

Van den Boog liet dinsdag nog weten dat hij de arbitragezaak zou bijwonen. Een dag later kwam hij daar evenwel op terug. Hij voerde in eerste instantie als reden op dat hij niet de indruk wilde wekken dat het om een persoonlijke zaak ging tussen hem en Van der Zee.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/bedreigingen-reden-voor-afwezigheid-van-den-boog/