'Ajax subsidieert het Nederlandse voetbal'

Bron: ajax.nieuwslog.nl

De transfer van Luis Suarez levert Ajax 26,5 miljoen euro op. Eengedeelte van dat bedrag zal door de Amsterdammers worden gebruikt om eenspits van een Nederlandse club over te nemen.

Bas Dost (sc Heerenveen) staat bovenaan het lijstje, maar ook Tim Matavz(FC Groningen) is nog niet uit beeld. "Het is toch prachtig dat Ajaxhet Nederlandse voetbal subsidieert?", zegt algemeen directeur Rik vanden Boog in De Telegraaf.

Eerder werd al bekend dat Heerenveen de vraagprijs heeft opgeschroefdnaar zes miljoen euro. Van den Boog weigert echter om de hoofdprijs tebetalen. "We kopen alleen als de speler haalbaar is voor de waarde diewij hem toedichten. De prijs met factor drie gaan we niet doen."

"Zeker als je de huidige economie in ogenschouw neemt, was het lastig",vertelt de directeur over de onderhandelingen met Liverpool. "Luis is zoenorm belangrijk. Het bod moest héél goed zijn om hem te laten gaan.Maar we konden het ook niet te erg maken, waardoor Luis nooit weg zoukomen. Hij zei dat hij in Liverpool zo extreem veel meer kon verdienen,dat hij wilde vertrekken."

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113751/_Ajax_subsidieert_het_Nederlandse_voetbal_.html