Bruno Silva drie maanden niet inzetbaar

Bron: ajax1.nl

Tot op heden heeft de terugkeer van Bruno Silva bij Ajax de speler nog weinig goeds gebracht. De Uruguayaanse verdediger raakte tijdens het trainingskamp van de Amsterdammers in Turkije geblesseerd aan zijn schouder en moet onder het mes. Volgens RTV Noord-Holland staat hij daardoor drie maanden buitenspel.

Silva zal woensdag worden geopereerd en zal vervolgens tot begin april nodig hebben om volledig fit te geraken. Dat is een flinke domper voor de dertigjarige back, die na een jaar lang verhuurd te zijn geweest in december terugkeerde bij Ajax. Coach Frank de Boer zegde de Zuid-Amerikaan een eerlijke kans toe om zich in de eerste elf te vechten.  Aangezien Gregory van de Wiel regelmatig aan andere clubs wordt gelinkt zou Bruno Silva zijn beoogde opvolger zijn en is dit dus een fikse tegenvaller.

Ajax speelt in de maanden april en mei nog zes duels voor de competitie en eventueel nog enkele wedstrijden in de KNVB Beker en/of de Europa League. De laatste officiële wedstrijd van Silva dateert alweer van 22 augustus 2010, toen hij met het Braziliaanse Internacional negentig minuten in actie kwam tegen Atlético Goianiense.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/bruno-silva-drie-maanden-niet-inzetbaar/