Ajax loot RKC in halve finale KNVB Beker

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Bekerwinnaar Ajax heeft de op papier gemakkelijkste tegenstander geloot in de halve finale van de KNVB-beker. De Amsterdammers lootten donderdagavond een thuisduel met eerste-divisieclub RKC Waalwijk. De andere halve finale gaat tussen FC Twenten en FC Utrecht. De duels uit de halve finale van de KNVB-beker staan gepland op woensdag 2 en donderdag 3 maart.

Het duel tussen de eredivisieclubs FC Twente en FC Utrecht wordt op woensdag 2 maart gespeeld. Een dag later staat de ontmoeting tussen Ajax en RKC op het programma. De finale is op zondag 8 mei in De Kuip in Rotterdam. De winnaar van de eerste halve finale mag zich in De Kuip de 'thuisspelende' ploeg noemen. Dat betekent onder meer dat die club in het thuistenue speelt.

Ajax veroverde afgelopen seizoen voor de achttiende keer de KNVB-beker door Feyenoord te verslaan. FC Twente stond in 2009 in de bekerfinale, maar verloor toen na strafschoppen van sc Heerenveen. De Tukkers veroverden de beker in 2001 voor het laatst. FC Utrecht bereikte de afgelopen negen jaar driemaal de bekerfinale en won daarvan twee keer (2003 en 2004). RKC kwam nog nooit verder dan de halve finales.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113742/Ajax_loot_RKC_in_halve_finale_KNVB_Beker.html