Coronel: "Ledenraad Ajax beslist niets"

Bron: www.ajax1.nl

Bij de de aandeelhoudersvergadering (AVA) van Ajax deed president-commissaris Uri Coronel een opvallende uitspraak. "De ledenraad beslist hélemaal niets", zei hij nota bene de dag voor de met spanning tegemoet geziene ledenraadsvergadering, waarin oud-voetballers het startsein willen geven voor een fluwelen revolutie. Toen Coronel op verzoek van een aandeelhouder de structuur van de club neerzette, haalde hij zijn boude stelling gedeeltelijk onderuit.

Uiteindelijk is het wel zo dat de ledenraad tegen de drie bestuursleden van de vereniging Ajax kan zeggen: 'we sturen u weg'. Met 72 procent van de aandelen kan de vereniging Ajax de RvC wegsturen. En met een nieuwe RvC de directie de wacht aanzeggen. Maar de ledenraad heeft geen directe invloed. Elke beslissing wordt genomen door de directie, soms met toestemming van de RvC."

Van den Boog en Slop werden geprezen om hun heldere presentatie en financiële puinruimen, maar moesten zich ook verantwoorden over de bonussen waar Slop en commercieel directeur Henri van der Aat - ondanks het nettoverlies van 22,8 miljoen euro netto - recht op hadden.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/content/coronel-ledenraad-ajax-beslist-niets