Groenendijk heeft geen doelstelling voor ranglijst

Bron: ajax1.nl

Frank de Boer gaf donderdagmiddag tijdens de persconferentie aan dat hij verwacht dat Jong Ajax eindigt op de vierde/vijfde plaats aankomend seizoen. Alfons Groenendijk, de trainer van het elftal dat gaat uitkomen in de Jupiler League, doet daar geen uitspraken over. “Als het gaat om de ranglijst, hebben we geen doelstelling”, zegt hij in de papieren versie van de AjaxLife.

Bij Jong Ajax gaat het vooral om de individuele ontwikkeling van de (jeugd)spelers. “In de Jupiler League wordt vaak negentig minuten lang één-tegen-één gespeeld. Je wordt dus fysiek flink getest”, vervolgt Groenendijk. De oefenmeester van Jong Ajax was eerder trainer van Willem II en FC Den Bosch.

Groenendijk geeft aan dat er vanuit de club niet een doelstelling op het bureau hem is gekomen. “Met de kwaliteiten die we hebben, kunnen we zeker goede wedstrijden spelen. Het is alleen afwachten of dat elke week kan,” legt hij uit. “De spelers moeten zich ontwikkelen, individueel en als ploeg. Lukt dat, dan ga je wedstrijden winnen.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/groenendijk-heeft-geen-doelstelling-voor-ranglijst/