Ajax U19 uitgeschakeld in NextGen Series

Op een koud sportpark De Toekomst heeft Ajax onder 19 in de NextGen Series met 1-2 verloren van Aston Villa. De Ajacieden kwamen nog op voorsprong via Djavan Anderson, maar via Michael Drennan en Brad Lewis wisten de Engelsen toch de overwinning te pakken. Beide ploegen gingen erg gelijk op, maar uiteindelijk waren het dus toch de Engelsen die naar de kwartfinales van de Europese competitie gaan.

Na twaalf minuten was er een flinke kans voor de Villians, maar deze bal ging net naast. Niet veel later kreeg Ajax een vrije trap op een kleine 25 meter afstand. Deze bal werd naar Lesly de Sa gespeeld, die zijn man subliem uitspeelde. Op de achterlijn speelde hij de bal terug naar Djavan Anderson, die onberispelijk binnenschoot.

Daarna volgden veel schoten van Villa uit de tweede lijn. De enige keer waarbij het schot niet van afstand kwam, ging het ook meteen mis. Michael Drennan kwam één tegen één en verschalkte doelman Mickey van der Hart. Lesly de Sa speelde zeer sterk in de eerste helft, wat resulteerde in verschillende kansen, zo scoorde hij bijna direct uit een corner.