De Boer: We kunnen veel beter

Bron: www.ajaxupdate.nl

Frank de Boer was zondag erg tevreden over de zege van Ajax op Feyenoord (3-0). Volgens de oefenmeester van de Amsterdammers is er echter nog ruimte voor verbetering.

Ajax won door drie doelpunten van Deense makelij, geproduceerd door Viktor Fischer (twee) en Christian Eriksen. “Maar we kunnen nog veel beter”, zei De Boer na afloop. “We misten nog heel veel mogelijkheden om gevaarlijk te worden.”

“Misschien had dat een beetje met het veld te maken”, vervolgde de Ajax-trainer. “We konden de grasmat wegens de weersomstandigheden niet sproeien. Het speelveld was daardoor stroef. Toch zijn we tegen Feyenoord weinig in gevaar te komen.”

De Boer zat alleen in de tweede helft even onrustig op de bank. “Toen ze nog opportunistischer gingen spelen, waren er een paar hachelijke momenten voor ons doel. Na die tweede gele kaart voor Ricardo van Rhijn zijn we ook vrij eenvoudig overeind gebleven.”

“We zijn bezig met een lekkere serie. De ploeg heeft veel vertrouwen, dat moeten we vasthouden. Natuurlijk is het lekker dat onze concurrenten allemaal niet hebben gewonnen. Maar we moeten gewoon naar ons zelf blijven kijken. Als we zo doorgaan, kunnen we ver komen.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2013/01/de-boer-we-kunnen-veel-beter/