Jong Ajax verliest van Rijnsburgse Boys

Ajax had in de eerste helft zeker 3 of 4 doelpunten moeten maken, maar liet dat na. Slechts Joeri De Kamps en Riecedly Bazoer vonden het net. Het doelpunt van de laatste was wel van grote schoonheid. De van PSV overgekomen alleskunner schoot de bal snoeihard in de kruising vanaf de rand van het strafschopgebied.Na rust wisselde Groenendijk zeven spelers, omdat hij graag iedereen zijn minuten wilde geven. Dat kwam het spel van Ajax niet ten goede. Al snel maakte oud-Ajacied Javier Martina 3-2. Nadat even later een verdediger van Rijnsburse Boys het veld moest verlaten nadat hij de doorgebroken Geoffrey Castillion naar de grond had gewerkt, leek Ajax de wedstrijd naar zich toe te gaan trekken. Jody Lukoki maakte niet lang daarna de 3-3, maar kort daarna sneed Ajax zichzelf lelijk in de vingers toen doelman Maurits Schmitz ook een doorgebroken man neerhaalde in de eigen zestien en ook kon gaan douchen.Omdat de terug in het veld gekeerde Leeuwenburgh de penalty niet kon keren, keek Ajax meteen weer tegen een nieuwe achterstand aan. Daarna was het geloof weg bij de jongelingen en deelde de thuisploeg vijf minuten voor tijd de genadeklap uit: 5-3. Dat was tevens de eindstand.