Javier Martina

Jong Ajax verliest van Rijnsburgse Boys

Ajax had in de eerste helft zeker 3 of 4 doelpunten moeten maken, maar liet dat na. Slechts Joeri De Kamps en Riecedly Bazoer vonden het net. Het doelpunt van de laatste was wel van grote schoonheid. De van PSV overgekomen alleskunner schoot de bal snoeihard in de kruising vanaf de rand van het strafschopgebied.Na rust wisselde Groenendijk zeven spelers, omdat hij graag iedereen zijn minuten wilde geven. Dat kwam het spel van Ajax niet ten goede. Al snel maakte oud-Ajacied Javier Martina 3-2.

Sinds De Boer ¤40 miljoen winst

Dat trainer Frank de Boer in 2,5 jaar tijd drie keer kampioen werd is algemeen bekend. Ajax Showtime onderzocht de overige gevolgen van de koerswijziging die Ajax onder De Boer beging. Conclusie: De komst van Adam Maher paste inderdaad niet in de filosofie.Johan Cruijff stelde al eens dat de gehele club valt en staat bij de prestaties van het eerste elftal. 'Hoeveel verkoop jij als Ajax heeft verloren en hoeveel verkoop jij als Ajax heeft gewonnen?', schijnt Cruijff weleens tegen een marketing-medewerker van Ajax gezegd te hebben.