Eredivisie voorbeschouwing: PEC Zwolle – AZ Alkmaar (27 oktober 2013)

Bron: www.nieuwslog.nl

AZ krijgt een lastige wedstrijd in de schoenen geworpen. Op bezoek bij PEC Zwolle moet Dick Advocaat, de kersverse coach van de Alkmaarders, laten zien wat hij waard is. PEC Zwolle draait een geweldig seizoen en staat momenteel derde in de Eredivisie. Met slechts twee punten minder staat AZ weliswaar achtste, maar behoort het officieel nog wel tot de subtop. PEC Zwolle is volgens Unibet favoriet, maar is dat verdiend?

In eigen huis kon PEC het veel ploegen al meer dan moeilijk maken. Feyenoord (2-1) en ADO (6-1) werden op knappe wijze verslagen. Overigens kwam PEC in de ArenA ook nog dichtbij een punt (2-1 nederlaag), dus het is haar derde plaats dit seizoen meer dan waard.

Uit de laatste drie wedstrijden werden er vijf punten gehaald aan de kant van PEC. Daar staan er vier tegenover aan de kant van AZ. De vorm ligt dus ongeveer op hetzelfde niveau, maar het addertje onder het gras is het feit dat AZ uitspeelt op het kunstgras in Zwolle en daar win je niet eenvoudig.

……

Lees het volledige artikel op http://www.nieuwslog.nl/1234994-eredivisie-voorbeschouwing-pec-zwolle-az-alkmaar-27-oktober-2013/