Ajax voert druk op AZ en FC Twente op door overwinning op Heracles

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft een zeer waardevolle zege geboekt op bezoek bij Heracles Almelo: 2-4. Net als de gewonnen duels met Go Ahead Eagles (2-3) en RKC Waalwijk (4-1) ontspon zich in Almelo ’roulettevoetbal’, waarbij het balletje opnieuw goed viel voor Ajax. Vooral dankzij de uitblinkende Kristian Hlynsson en Brian Brobbey, die maar blijft scoren. Een knappe prestatie want met betere elftallen dan deze avond kwam Ajax de afgelopen voorgaande vijf edities in Almelo slechts tot één zege en moest het drie keer de punten in Almelo achterlaten.

Hoewel de voortekenen al waren dat Henderson niet in actie zou komen, was de teleurstelling bij de Engelse fotografen en verslaggevers groot toen dat daadwerkelijk het geval bleek. „In overleg met de medische staf en hemzelf zijn we tot de conclusie gekomen om het niet te doen”, aldus trainer John van ’t Schip tegenover ESPN. „Het risico is te groot dat hij toch geblesseerd raakt. Hem als wisselspeler meenemen slaat nergens op. Als ik hem op de bank heb, moet ik ervan uitgaan dat hij kan spelen. Het is spelen of niet spelen. We hebben besloten dat vanavond niet de juiste tijd is”, aldus Van ’t Schip.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2024/01/27/ajax-voert-druk-op-az-en-fc-twente-op-door-overwinning-op-heracles/