Derksen: ‘Stoppen met Van Gaal en meteen Jonk en Molenaar binnen halen’

Bron: ajaxfanzone.nl

Johan Derksen adviseert Ajax om per direct te breken met Louis van Gaal als adviseur. De analist van Vandaag Inside vindt dat de club in crisis behoefte heeft aan een directie die de benodigde reorganisatie intensief kan begeleiden. “Ajax moet meteen stoppen met Louis van Gaal”, zegt Derksen vrijdagavond in de laatste reguliere uitzending van 2023. Van Gaal werd op 3 oktober benoemd tot adviseur van de Raad van Commissarissen. Hoewel Derksen de expertise van Van Gaal erkent, vindt hij hem op dit moment niet de juiste man voor die positie. “Ajax heeft behoefte aan een leider, en niet aan een man die aan een golfcourt in Portugal woont en af en toe wel een klein adviesje wil geven. Er moet een vent zitten die erbovenop zit.”

De mening van Van Gaal weegt momenteel zwaar door in Amsterdam, ziet Derksen. “Van Gaal wordt een beetje gezien als Jezus, zeker door zichzelf, maar het is niet zo dat hij even kan bellen vanuit Portugal… Daar moet toch een directie bovenop zitten om de hele boel te reorganiseren?!”

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2023/12/23/derksen-stoppen-met-van-gaal-en-meteen-jonk-en-molenaar-binnen-halen/