Officieel: Ajax stuurt Sven Mislintat per direct de laan uit

Bron: ajaxfanzone.nl

Sven Mislintat is ontslagen als directeur voetbalzaken bij Ajax, zo meldt Ajax in een persbericht. ‘Het gebrek aan een breed draagvlak binnen de organisatie is de reden voor dit besluit’, aldus Ajax. Mislintat, die twaalf aankopen deed voor in totaal 112 miljoen euro, wordt verantwoordelijk gehouden voor de enorme sportieve crisis die de club doormaakt. Zondag stond Ajax al na 37 minuten met 0-3 achter tegen Feyenoord, waarmee een nieuw dieptepunt werd bereikt.

Geen van alle twaalf aankopen die Mislintat deed functioneert naar behoren. Al na de dramatische wedstrijd tegen Fortuna Sittard (0-0) liet Steijn doorschemeren dat hij door Mislintat totaal niet betrokken is in het aankoopproces. “Wij hebben onze voorkeuren aangegeven, maar Sven heeft daarin andere keuzes gemaakt”, zei Steijn onder meer. Dat de coach niet overtuigd is van veel aankopen, bleek zondag ook uit de opstelling tegen Feyenoord.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2023/09/24/officieel-ajax-stuurt-sven-mislintat-per-direct-de-laan-uit/