Jeugdopleiding Ajax behoort tot de meest lucratieve ter wereld

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De jeugdopleiding van Ajax heeft de afgelopen jaren voor aardig wat inkomsten gezorgd. Meerdere spelers uit De Toekomst, zoals Donny van de Beek en Matthijs de Ligt, werden voor enorme bedragen verkocht. Hierdoor behoort de jeugdopleiding van Ajax ook tot een van lucratiefste ter wereld. Slechts drie andere clubs genereren meer inkomsten door de jeugdopleiding. Dit stelt het onderzoeksbureau CIES Football Observatory.

Volgens dit onderzoeksbureau heeft Ajax sinds 2015 283 miljoen euro verdiend met de verkoop van spelers die zijn opgeleid op De Toekomst. Het gaat dan om spelers tussen de 15 en 21 jaar, die minstens drie jaar voor de club hebben gespeeld. De verkoop van Matthijs de Ligt aan Juventus bestrijkt het grootste gedeelte van dit bedrag, met maar liefst 30%.

Toch staat Ajax met dit bedrag ‘slechts’ op de vierde plek. Benfica verkocht voor maar liefst 379 miljoen euro(!) spelers uit de eigen opleiding. Hierna volgen Real Madrid met 330 miljoen euro en AS Monaco met 283 miljoen euro.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/jeugdopleiding-ajax-behoort-tot-de-lucratiefste-ter-wereld/