Ajax lanceert derde shirt en volledige Reggae-kledinglijn

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft vrijdagochtend het derde shirt van het seizoen 2021-2022 gelanceerd. Ajax brengt met dit shirt een ode aan het lied Three Little Birds van Reggae-legende Bob Marley. Het shirt bestaat uit de typische reggae kleuren zwart, geel, groen en rood. De logo’s van Adidas, Ajax en Ziggo zijn in het rood afgebeeld. De tekst Three Little Birds, het lied van Bob Marley wat sinds jaar en dag in de Johan Cruijff ArenA geregeld door de supporters gezongen wordt, is terug te vinden in de nek op de achterkant van het shirt. Ajax zal haar Europese uitwedstrijden in de Champions League in dit tenue aantreden.

Volgens De Telegraaf ging er aan het ontwerp van het shirt een jarenlange voorbereiding vooraf. De strepen van kledingsponsor Adidas op de schouders zijn in het groen, geel en rood. Net onder de kraag is een subtiele verwijzing naar het wereldberoemde lied zichtbaar in de vorm van drie kleine vogeltjes die rusten op de Amsterdamse Andreas kruisen. In tegenstelling tot het eerdere gelekte shirt heeft dit shirt een v-hals. Deze vrijdagochtend ontstond er direct een wachtrij om toegang te krijgen tot de webshop.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2021/08/20/ajax-lanceert-derde-shirt-en-volledige-reggae-kledinglijn/

Gegevens

Spelers: Johan Cruijff
Tags: Nieuws
Clubs: AFC Ajax
Trainers: Johan Cruijff
Bestuursleden: Johan Cruijff