Ajax probleemloos langs feyenoord: 0-3

Ajax heeft een opvallende editie van de Klassieker tegen Feyenoord naar zich toegetrokken. In Rotterdam won de landskampioen met 0-3, ondanks een rode kaart voor Edson Álvarez in de slotfase van de eerste helft. Feyenoord miste bij een 0-1 achterstand een strafschop, kwam na de rust zelf ook met tien man te staan en zag de schade daarna alleen maar toenemen. De nederlaag was onder meer te wijten aan eigen doelpunten van de feyenoorders Marcos Senesi en Ridgeciano Haps.

Ajax, dat aantrad in een nieuw, zwart-blauw uitshirt dat volgend seizoen ook gedragen zal worden, kwam na twintig minuten op fortuinlijke wijze op voorsprong. Eric Botteghin probeerde de bal weg te werken na een corner van Dusan Tadic, maar schoot tegen Senesi aan. Via het been van de Argentijn belandde de bal in het doel van Feyenoord. Het was een van de eerste dreigende momenten van Ajax. Feyenoord werd in de negende minuut gevaarlijk toen João Carlos Teixeira en Bryan Linssen net tekort kwamen om van dichtbij af te ronden na een lage voorzet vanaf de rechterflank.