Excelsior heeft geen kind aan Jong Ajax

Jong Ajax is maandagavond opnieuw tegen een nederlaag aan gelopen. Vorige week verloor het na een hectische slotfase in Volendam, nu was al snel duidelijk dat het met lege handen zou staan. Halverwege de eerste helft stond het al 3-0 achter. Uiteindelijk werd het tegen Excelsior 5-1.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Lassina Traoré. De spits kreeg na een goede combinatie tussen Kenneth Taylor en Naci Ünüvar een schietkans, maar schoot net voorlangs. Een paar minuten later was het bij de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg meteen raak. Een voorzet kwam vanaf links voor het doel en werd door Rio Hillen ongelukkig binnen getikt. Daarna ging het rap. Binnen 23 minuten stond er een 3-0 stand op het scorebord. De 2-0 was een afstandsschot van Julian Baas. De 3-0 kwam tot stand uit een rebound. Dominik Kotarski kon nog redden op de inzet van Ahmad Mendes Moreira, maar de rebound van Reuven Niemeijer was raak.