Slordig Ajax na flitsende openingsfase nipt langs FC Midtjylland

Ajax heeft dinsdagavond nipt weten te winnen van FC Midtjylland. De Amsterdammers kwamen al snel op een comfortabele voorsprong, maar raakten de controle vervolgens kwijt. De Denen kwamen terug tot 1-2, maar daar bleef het voor de rest van de wedstrijd bij. Het betekende de eerste overwinning voor Ajax in het Champions League-seizoen.

Ajax vloog werkelijk uit de startblokken. Al binnen een minuut wisten de Amsterdammers op voorsprong te komen, toen Dusan Tadic vanaf links doorbrak en de bal bij Antony wist te krijgen bij de tweede paal. De Braziliaan nam de bal aan en had vervolgens weinig tijd nodig om de bal in het net te krijgen. Na ruim tien minuten werd FC Midtjylland bestraft na een terugspeelbal. Ajax kreeg een indirecte vrije trap te nemen op een meter of vijf van het doel. Quincy Promes legde de bal breed, waarna Tadic hard en hoog raak schoot: 0-2.