Jong Ajax boekt met tien man een knappe zege

Bron: www.ajaxshowtime.com

Vrijdag heeft Jong Ajax een formidabele prestatie geleverd op De Toekomst. Ondanks het feit dat de ploeg van Mitchell van der Gaag na ongeveer twintig minuten met tien man stond, werd er gewonnen van de leeftijdsgenoten van Jong AZ. Door goals van Brian Brobbey en Enric Llansana werd het 3-2 voor de Amsterdammers. 

Jong Ajax begon het duel slecht met een snelle tegentreffer. Peer Koopmeiners, het jongere broertje van Teun, profiteerde van balverlies van rechtsback Devyne Rensch. Gelukkig voor de Amsterdammers volgde snel de gelijkmaker, die Llansana scoorde met het hoofd na een mooie vrije trap van Alex Mendez. Maar al snel kreeg Jong Ajax wederom een klap te verwerken: Victor Jensen ontving terecht direct rood voor natrappen.

Met een man minder stond de equipe van Van der Gaag een lastige taak te volbrengen: een nederlaag voorkomen. Verdedigen was lange tijd het enige wat de Amsterdammers konden en moesten. Spits Brobbey bereiken en aansluiten was er niet meer bij. Jong AZ omsingelde de goal van Dominik Kotarski en was via Koopmeiners dichtbij een nieuwe voorsprong. De lat voorkwam dat een snoeiharde afstandspoging in het doel verdween. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/134910/jong-ajax-boekt-met-tien-man-een-knappe-zege