[Update] Donderdag dient de zaak Álvarez in Zeist

Bron: www.ajaxshowtime.com

De KNVB is voornemens om Edson Álvarez minimaal twee wedstrijden aan de kant te houden. De Mexicaan kreeg de rode kaart tijdens Ajax - Vitesse en krijgt daarvan een schorsing voor drie wedstrijden opgelegd van de voetbalbond, waarvan één voorwaardelijk.

De Amsterdamse club en Álvarez zelf leggen zich echter niet zomaar neer bij het schikkingsvoorstel van de KNVB. Zij gaan in beroep en laten het oordeel nu aan de tuchtcommissie, zo weet De Telegraaf te melden.

Er was sinds het geven van de rode kaart al veel te doen over de beslissing van Pol van Boekel. Meerdere analisten spraken zich uit tegen de keuze en dat gaat nu zelfs een stapje verder. 'De Amsterdamse club en de middenvelder voelen zich gesterkt door de mening van meerdere collega-arbiters van Van Boekel, die vinden dat de actie maximaal met geel had moeten worden bestraft, omdat de door de UEFA als voorwaarde gestelde brutality (wreedheid) ontbreekt', zo valt te lezen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/134453/update-donderdag-dient-de-zaak-alvarez-in-zeist

Gegevens

Onderwerpen: FIFA, KNVB, Rode kaart, Schorsing, UEFA
Clubs: Vitesse, AFC Ajax
Scheidsrechters: Pol van Boekel