Ajax met Ziyech én Promes aan de aftrap tegen AZ

Bron: www.ajaxshowtime.com

Erik ten Hag kiest ervoor om zondag met Hakim Ziyech én Quincy Promes aan te treden tegen AZ. Vooral de inzetbaarheid van eerstgenoemde was zondag nog een twijfelgeval, maar hij blijkt voldoende fit om te starten.

Beide smaakmakers zullen als de twee vleugelspelers beginnen aan de topper. De linksbenige Ziyech start vanaf rechts en rechtspoot Promes vanaf links. Dat betekent dat Dusan Tadić, net als in de thuiswedstrijd tegen Getafe, als spits zal spelen.

Op het middenveld spelen er twee linksbenige middenvelders in het controlerende blok. Carel Eiting en Lisandro Martínez moeten vanaf daar het balbezit naar voren weten te verplaatsen. Op de nummer tien positie, vlak achter spits Tadić, speelt Donny van de Beek.

In de achterhoede vinden er geen verrassingen plaats. Het centrale duo wordt opnieuw gevormd door Perr Schuurs en Daley Blind, terwijl Sergiño Dest en Nicolás Tagliafico de rechts- en linksback zullen zijn. André Onana leidt de defensie zoals altijd van achteruit.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/129719/ajax-met-ziyech-en-promes-aan-de-aftrap-tegen-az