'Transfersom Sierhuis gedeeld; terugkoopclausule Zeefuik geschrapt'

Bron: www.ajaxshowtime.com

FC Groningen houdt zo'n twee miljoen euro over aan de transfer van Kaj Sierhuis naar Stade Reims, zo meldt RTV Noord. De spits, die door Ajax werd verhuurd aan FC Groningen, maakt voor een bedrag van vier miljoen euro een transfer naar de Franse Ligue 1.

Rondom de huurdeal spraken Ajax en FC Groningen met elkaar af dat de Groningers na het lopende seizoen Sierhuis voor één miljoen euro konden overnemen. Daarna zou Ajax de spits op elk moment kunnen terugkopen voor een bedrag van 2,5 miljoen euro.

Sierhuis wordt nu voor vier miljoen euro verkocht aan Stade Reims en dat bedrag wordt nu gedeeld door Ajax en FC Groningen. Tot op de dag van vandaag heeft Ajax het salaris van Sierhuis betaald. Overigens was er bij FC Groningen intern twijfel of Sierhuis de ideale spits zou zijn voor de club. Een beslissing over het definitief overnemen van de aanvaller was nog niet genomen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/128788/transfersom-sierhuis-gedeeld-terugkoopclausule-zeefuik-geschrapt

Gegevens