Jong Ajax tweede dankzij treffers Ekkelenkamp

Bron: www.ajaxshowtime.com

Jong Ajax heeft maandagavond op Sportpark De Toekomst een 2-0 zege weten te boeken op Roda JC. Namens de Amsterdammers nam Jurgen Ekkelenkamp beide treffers voor zijn rekening.

De eerste poging van de avond kwam van de voet van Ekkelenkamp. Zijn poging werd door Radomir Novakovic verwerkt tot corner, waaruit Kik Pierie vervolgens over kopte. Hoewel Jong Ajax via onder anderen Nicolas Kühn tot een aantal kleine kansen kwam, grossierde met name het centrale duo voetballend gezien in de fouten. Zo waren Jurriën Timber en Pierie geneigd de ballen vaak over de breedte te spelen in plaats van naar voren, wat de snelheid van het spel niet ten goede kwam.

Nadat een schot van Kühn via een been net naast het doel van Roda belandde, wist Jong Ajax na een kleine veertig minuten op voorsprong te komen. Na goed werk van Kühn en Ryan Gravenberch, haalde Ekkelenkamp succesvol uit. Vijf minuten later kon diezelfde Ekkelenkamp profiteren van goed voorbereidend werk van Quinten Timber, waardoor de ploeg van Mitchell van der Gaag met een 2-0 voorsprong de kleedkamer opzocht.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/127645/jong-ajax-tweede-dankzij-treffers-ekkelenkamp