Gravenberch blinkt uit in debutantenbal Jong Ajax

Bron: www.ajaxshowtime.com

Jong Ajax heeft maandagavond in een heus debutantenbal gewonnen van Jong PSV. Veel spelers waren afwezig, maar de Amsterdamse beloften trokken aan het langste eind door een uitblinkende Ryan Gravenberch: 2-0.

Door blessures, de Youth League en Champions League moest coach Mitchell van der Gaag maandag puzzelen. Zo liet hij Liam van Gelderen starten op rechtsback, maakte Alex Méndez zijn basisdebuut en keerde Danilo Pereira terug in de basis. De wedstrijd van de Braziliaan zat in de eerste helft er al op, toen hij zich uit voorzorg moest laten vervangen voor een debutant: Joshua Pynadath.

De invalbeurt van de zeventienjarige aanvaller was de opmaat naar een heus debutantenbal, want later in de wedstrijd maakten A-junioren Jaymillio Pinas en Max de Waal ook hun eerste minuten in het betaalde voetbal. Gravenberch maakte in het eerste bedrijf de eerste goal van de wedstrijd. Hij dribbelde langs de verdediger, maakte ruimte voor een schot in de verre hoek en trof doel: 1-0. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/125582/gravenberch-blinkt-uit-in-debutantenbal-jong-ajax