Jong Ajax toont twee gezichten in Doetinchem

Jong Ajax heeft op bezoek bij De Graafschap met 3-2 verloren. De Amsterdammers maakte indruk in de eerste helft en gingen met een 2-0 voorsprong de kleedkamer in. Door een snelle rode kaart in de tweede helft kon de ploeg van Van der Gaag alleen nog maar proberen tegen te houden, wat dus uiteindelijk niet lukte.

Jong Ajax maakte voorafgaand aan deze wedstrijd de meeste doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie. Daartegenover kregen ‘De Superboeren’ nog geen treffer tegen in de eerste vier wedstrijden. Wellicht was dat de reden dat de Amsterdamse beloften er vanaf de eerste minuut vol op klapten in Doetinchem.

Penalty TraoréNa een eerste poging van Ekkelenkamp, werd de middenvelder enkele minuten later gevloerd in het strafschopgebied. Spits Lassina Traoré ging vervolgens vol vertrouwen achter de bal staan en schoot hard door het midden raak.