Hoe gaat het met Max Wöber?

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

In het begin van 2019 kwam Ajax met het verrassende nieuws dat Maximilian Wöber voor € 10,5 miljoen voor het Spaanse Sevilla. De Oostenrijkse verdediger speelt nu een half jaar in Spanje, maar heeft nog weinig geluk gehad.

Max Wöber kwam in de zomer van 2017 voor zo’n acht miljoen euro over van Rapid Wien. De toen 19-jarige verdediger was de beoogde opvolger van Davinson Sánchez en tekende een vierjarig contract. In zijn eerste seizoen stond de Oostenrijker regelmatig in de basis en speelde hij 23 wedstrijden voor Ajax 1.

In het volgende seizoen lagen er echt minder speelminuten in het verschiet voor Wöber. Met het aantrekken van Daley Blind was erg geen plek meer in de achterhoede bij Ajax, waardoor Wöber als back-up diende. Na acht basisplekken in de eerste seizoenshelft werd de transfer met Sevilla wereldkundig gemaakt.

Op 26 januari debuteerde Max Wöber gelijk met een basisplek tegen UD Levante. Als linkercentrale verdediger in een vijfmans verdediging imponeerde gelijk. De Oostenrijker was defensief erg sterk en stichtte ook nog eens gevaar met enkele rushes.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/hoe-gaat-het-met-max-wober/