Strijdend Jong Ajax behaalt gelijkspel tegen Sparta

Jong Ajax heeft vrijdagavond met 2-2 gelijkgespeeld in de uitwedstrijd tegen Sparta. De nummer 2 van de Keuken Kampioen Competitie had in de eerste 70 minuten van het duel de wedstrijd in handen, maar verspeelde de riante 2-0 voorsprong door een penalty van Danilo en een rebound van dezelfde Danilo. Een knap gelijkspel van de ploeg van trainer Michael Reiziger.

Achterstand

De Amsterdammers hadden het lastig op Het Kasteel. De eerste schietkans van de wedstrijd was nog wel voor Danilo, maar daarna was het de thuisploeg die alsmaar dicteerde. Jong Ajax kon maar lastig onder de druk van Sparta uitspelen. De Spartanen kwamen steeds beter in de wedstrijd en in de tweeëntwintigste minuut was het raak. Spits Veldwijk kwam in balbezit vlak voor het zestienmetergebied en wist de lange hoek te vinden. Ajax-keeper Kotarski was kansloos 1-0.