Vermoeid ogend Ajax O17 verspeelt titel in Groningen

Een door de Future Cup vermoeid en uitgedund Ajax Onder 17 heeft woensdagavond de titel verspeeld door met 5-2 te verliezen bij FC Groningen. Bij een winstpartij of een gelijkspel zou het kampioenschap voor Ajax zijn, maar door de nederlaag gaat de opponent ervandoor met de titel. Bij de Amsterdammers waren Dillon Hoogewerf, Youri Regeer en Ian Beelen afwezig, terwijl Naci Ünüvar en Anass Salah-Eddine in de tweede helft pas invielen.

De wedstrijd begon uiterst positief voor de manschappen van Dave Vos. Al na acht minuten wist Max de Waal te scoren uit een vrije trap. De doelman van FC Groningen zag er daarbij niet helemaal lekker uit. Genieten konden de Ajacieden niet van hun voorsprong, want enkele minuten later stond het 1-1. Doelman Calvin Raatsie werkte een FC Groningen-speler tegen de grond in het strafschopgebied en de penalty werd gescoord door Romano Postema.