Jong Ajax gaat onderuit in Leeuwarden

Jong Ajax is vrijdagavond tegen een nederlaag aangelopen op bezoek bij Cambuur Leeuwarden. Na een opgelopen 2-0 achterstand leek de ploeg zich nog even terug te kunnen knokken tot een gelijkspel, maar verder dan 2-1 kwam het niet.

De wedstrijd begon uiterst negatief voor de ploeg van Michael Reiziger. Al na zes minuten kwam het op achterstond door een doelpunt van Justin Mathieu en kort daarna werd de marge zelfs al bijna twee. Nadat er binnen de eerste twintig minuten ook nog eens een gele kaart viel voor Sven Botman, was het matige begin compleet. Na nog een gele kaart, ditmaal voor Dani de Wit, kwamen de beloften dan bijna op gelijke hoogte.

De Amsterdammers drongen steeds meer aan via onder anderen Dennis Johnsen en Ryan Gravenberch, maar een doelpunt kwam er nog niet uit voort. Vlak voor rust ontstond er ook nog een écht grote kans. Verdediger Boy Kemper probeerde de doelman te verschalken met een traag wippertje, maar die poging ging op de lat. Zo werd er voor de rust niet meer gescoord en stond het 1-0.