Ajax Jeugd: O17 en O15 boeken thuiszege

Ajax O17 en Ajax O15 kwamen zaterdagmiddag in actie op Sportpark de Toekomst. Ajax O16 speelde vrijdagavond al een wedstrijd op bezoek bij ADO Den Haag O16.

Ajax O17

Ajax O17 speelde een goede eerste helft tegen Sparta. Het was dominant, zette vroeg druk op de bezoekers en het was één-richtings-verkeer naar de Spartaanse bus die geparkeerd stond. Toch lukte het de ploeg van trainer Dave Vos niet om te scoren. In de tweede helft beet Sparta wat meer van zich af en kreeg het twee goede en grote mogelijkheden. Ajax was dominant en kwam via Naci Ünüvar op een 1-0 voorsprong. Zijn schot ging laag in de verre hoek het doel in. Een kleine tien minuten later schoot Anass Salah-Eddine Ajax op schitterende wijze op 2-0. Zijn schot ging via de binnenkant van de paal erin. De Ajacieden wonnen en zijn nu vier duels op rij ongeslagen.

Wedstrijdverloop Ajax O17 – Sparta R’dam O17:’56. 1-0 Ünüvar’64. 2-0 Salah-Eddine

Opstelling Ajax O17:Dieker; Bonnah, Warmerdam, Kasanwirjo, Salah-Eddine; Regeer, Beelen, Ünüvar; Zamani, Pinas, Hoogewerf.Wissels: Dijkstra, Dirksen, Yah, De Waal.