Ajax in CL tegen Bayern München, Benfica en AEK Athene

Bron: www.ajaxlife.nl

Het beloven drie mooie Europese avondjes te worden! © Sjoerd Tullenaar

Het lijkt erop dat Ajax in de Champions League gaat voetballen voor minimaal de derde plaats. De club kwam terecht in groep E en werd gekoppeld aan Bayern München, Benfica en AEK Athene. De derde plaats veroveren lijkt het eerste doel.

Als je een redelijk vooruitzicht op de derde plaats hoopt te hebben, kijk je stiekem natuurlijk alvast iets verder. Het lijkt erop dat Ajax met Benfica gaat strijden om plaats twee, want Bayern München is wel een erg grote meneer. AEK Athene daarentegen weer een wat kleiner mannetje.

Het loten van Bayern München vindt Erik ten Hag ongetwijfeld leuk. De trainer heeft daar voor de groep gestaan bij het tweede elftal. Grappig detail is dat Ajax tijdens de succesvolle campagne van 1994/1995 tegenover zowel de Duitsers als AEK Athene stond.

Ajax en Benfica hebben ook banden die teruggaan naar een ver verleden. Denk maar eens aan de drie ontmoetingen in 1969. Er was na het tweeluik een derde wedstrijd nodig om een winnaar aan te wijzen. Dat beslissingsduel werd in Parijs gespeeld. Dit keer houden we het bij Amsterdam en Lissabon.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=24697