Ajax geeft voorsprong in blessuretijd weg (2-2)

Ajax heeft in Luik een 1-2 voorsprong in blessuretijd weggegeven. Het duel eindigde in Luik in 2-2, waardoor de klus in Amsterdam geklaard zal moeten worden.

Ondanks de warmte in Luik begon de wedstrijd in een best behoorlijk tempo. Er waren kansen voor beide ploegen, al waren die van Standard het grootst. Carcela mocht 2 keer van afstand uithalen en miste het doel op een haar na. Ajax kreeg op rechts via Mazraoui vrij veel ruimte, maar echt grote kansen kwamen daar niet uit. Toch was het Ajax dat halverwege de eerste helft de score opende. Na een heerlijke actie van Dusan Tadic kopte Klaas Jan Huntelaar de bal hard binnen: 1-0.