Ajax lijkt in eventuele vierde ronde Dinamo Kiev of Slavia Praag te treffen

Bron: ajaxfanzone.nl

Ondanks dat de loting maandagmiddag pas zal plaats vinden, lijkt het ook al bijna zeker te weten wie het in de play-offs van de Champions League zal treffen als het er in slaagt Standard Luik te verslaan. De UEFA hanteert namelijk de regel dat clubs uit Rusland en Oekraïne elkaar niet mogen treffen in Europees verband gezien de spanningen tussen beide landen.

Maandag zullen als geplaatste teams de winnaars van het duel tussen Benfica en Fenerbahçe en de winnaar van Dinamo Kiev – Slavia Praag in de koker zitten. Naast dat de winnaar van Ajax – Standard Luik een van de twee ongeplaatste wedstrijden in de koker is, is de winnaar van PAOK Saloniki – Spartak Moskou.  Omdat Dinamo Kiev en Spartak Moskou elkaar dus niet mogen treffen, lijkt er maar een mogelijke optie over te zijn. De winnaar van Ajax – Standard Luik neemt het op tegen de winnaar van Dinamo Kiev – Slavia Praag, terwijl de winnaar van Benfica – Fenerbahçe het zal moeten opnemen tegen de winnaar van PAOK Saloniki – Spartak Moskou. Normaal gesproken zal maandagmiddag alleen geloot gaan worden welke clubs als eerste thuis moeten spelen.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2018/08/01/ajax-lijkt-in-eventuele-vierde-dinamo-kiev-of-slavia-praag-te-treffen/