Mino Raiola, voetbalmakelaar of Italiaanse aasgier?

Bron: www.f-side.nl

      

 

Mino Raiola, geboren op 4 november 1967 te Nocera Inferiore, net onder de rook van Napels, pretendeert een voetbalmakelaar te zijn.

Sinds begin jaren ‘90 speelt hij al een rol in vele transfers die bij AFC Ajax gemaakt zijn. Het begon met Bryan Roy en vele zijn er daarna gevolgd. Denk dan aan: Bergkamp en Jonk naar Inter, Vink naar Genua en Kreek naar Padova. Transfers waar toch wat manieren gehanteerd werden die nog nooit vertoond waren, men was immers alleen nog maar de praktijken van Rob Jansen gewend.

Daarna werd het een tijdje stil rond Mino totdat hij begin 2000 zijn poffertjesporem weer laat zien. De transfer van Zlatan, was er eentje die iedereen nog wel zag aankomen, maar de praktijken bij de contractverlengingen rondom Grygera en Maxwell zijn natuurlijk van Mino.

Vanaf deze transfers waren de eerste signalen goed zichtbaar dat hij de hoofden van spelers helemaal op hol bracht om er zelf het meeste mee te kunnen verdienen. Vele jaren volgdenen elke keer was er wel wat met de transfers van Mino.

……

Lees het volledige artikel op https://www.f-side.nl/mino-raiola-voetbalmakelaar-of-italiaanse-aasgier/