De Ligt en Van de Beek spelen met Oranje gelijk tegen Slowakije

Het is Oranje niet gelukt om te winnen van Slowakije. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelde donderdagavond met 1-1 gelijk. Matthijs de Ligt speelde de volle 90 minuten mee en Donny van de Beek werd in de rust gewisseld.

Het Nederlands Elftal begon slordig aan de wedstrijd wat ook resulteerde in een openingstreffer voor de Slowaken. Via een uitstekende voorzet van Hamsik kon oud-Willem II’er Nemec vrij binnenkoppen na een dekkingsfout van Daley Blind. Na een paar mogelijkheden voor Oranje en een schot van Slowakije op de lat bleef het 1-o bij rust.

Na de eerste helft stond er een gemotiveerd Oranje op het veld wat ervoor zorgde dat Oranje via Promes weer langszij kwam. De Ligt had overigens een groot aandeel in de goal omdat de verdediger van Ajax de aanval opzette waaruit uiteindelijk gescoord werd. Maandag 4 juni speelt Oranje in Turijn de oefenwedstrijd tegen Italië.