Ajax Jeugd: O16 wint van PSV, O15 verliest van Heerenveen

Ajax O16Zaterdagmiddag kwam Ajax O16 in actie tegen PSV O16. Om kans te maken op de titel moest er gewonnen worden van de Eindhovenaren. In de eerste helft leek het mis te gaan toen Nuri Emre Aksit met rood van het veld werd gestuurd en PSV een strafschop kreeg toegewezen. Harm Dieker wist echter knap te redden en hield zijn ploeg op de been. Met veel O15-talenten kwamen de Amsterdammers vlak voor rust op een 1-0 voorsprong. Dillon Hoogewerf wist een aanval hard tegen het net te schieten.

Wedstrijdverloop:’40. 1-0 Hoogewerf

Opstelling Ajax O16:Dieker; Misidjan, Rensch, Aksit, Scholten; Warmerdam, Beelen, Ünüvar; Hoogewerf, Pinas, Pynadath.Wissels: Raatsie, Dakriet, Regeer, Braspenning.

Ajax O15

Ajax O15 verloor zaterdag op Sportpark de Toekomst met 2-1 van SC Heerenveen. De Amsterdamse talenten zagen daarmee ook de laatste kans op de titel verdwijnen. Jay Enem wist zijn ploeg nog wel op een 1-0 voorsprong te schieten.

Wedstrijdverloop:’32. 1-0 Enem’44. 1-1 SC Heerenveen O15’55. 1-2 SC Heerenveen O15