Ajax de verliezer bij afscheidswedstrijd Ghaly

Ajax is er niet in geslaagd om de Champions Golden Cup te winnen, waar het uiteindelijk met 1-0 verloor van het Egyptische Al-Ahly. De wedstrijd, die vooral in het teken stond van het afscheid van Hossam Ghaly, kende weinig hoogtepunten.

Aan het begin van de wedstrijd was er algauw een goede kans voor Ajax via Noussair Mazraoui, maar de middenvelder schoot voorlangs. Wat volgde was een eerste helft met vele slordigheden van beide kanten, maar daardoor ook wat mogelijkheden. De aanvallers van Al-Ahly kregen geregeld grote ruimtes van de Ajaxverdedigers, maar zij waren niet bij machten om de bal achter André Onana te krijgen.

Ook van de kant van Ajax liet het te wensen over. Justin Kluivert wilde zichzelf zichtbaar graag laten zien, maar op wat pogingen van afstand na werd er weinig door hem gecreëerd. Vlak voor rust kwam het voetballend beste moment van de wedstrijd van Donny van de Beek. De middenvelder wipte hem achter de Egyptische verdediging, maar David Neres raakt de bal maar half met zijn volley. Op die manier bleef het 0-0 bij rust.