Ajax Vrouwen boekt duidelijke zege in kampioenspoule

Nog niets is zeker, maar het gaat best lekker met Ajax Vrouwen. © Sjoerd Tullenaar

Het lijkt erop dat Ajax Vrouwen op tijd de smaak te pakken heeft. Kwalificatie voor de KNVB-bekerfinale is al een feit en ook in de kampioenspoule van de eredivisie gaat het crescendo. Ajax Vrouwen was zondag met maar liefst 0-4 te sterk voor PEC Zwolle.

PEC slaagde er tegen het einde van de reguliere competitie nog in twee punten af te snoepen van de koploper, maar dit keer was het absoluut een maatje te klein. De productie werd gelijkmatig verdeeld met twee treffers voor en na rust.

Desiree van Lunteren had met twee doelpunten een groot aandeel in de ruime overwinning. Van Lunteren was vanaf de aftrap scherp en scoorde in de derde en twaalfde minuut. De tweede keer was er wel een rebound voor nodig omdat de eerste poging de paal trof.

Goals drie en vier vielen zoals gezegd na rust. Linda Bakker schoot van afstand raak en ook Inessa Kaagman pikte haar doelpuntje mee. Ajax Vrouwen kan nu achterover leunen en kijken wat concurrent FC Twente maandag doet. Twente neemt het op tegen PSV.