25 jaar SV Ajax: structuur aanbrengen in sfeerteam

Bron: www.ajaxlife.nl

Een choreo tijdens De Klassieker in 2009 © Pro Shots

De Supportersvereniging Ajax bestaat dit seizoen 25 jaar. Een mooi moment op terug te blikken op onze eigen levensloop. Deze keer: het sfeerteam brengt structuur in de sfeeracties.

Het magazijn bij SV Ajax vormt naast de opslag van praktische zaken als enveloppen, postzakken en blikjes fris, ook een heel klein museum. Althans, voor wie het wil zien. Over de planken verspreid liggen aandenkens aan sfeeracties die we als supportersvereniging mede hebben georganiseerd.

Zo ligt de kartonnen schaal die SV Ajax uitdeelde, samen met hoofdsponsor Aegon, na het binnenhalen van de titel in 2012 er, net als de vier schalen van twee jaar later. Er staan echter ook ongeopende dozen met presentjes voor wie twee seizoenen geleden in het uitvak in Doetinchem de 34e titel zou gaan vieren.

Het bevorderen van de sfeer in het stadion is altijd een van de doelstellingen van de supportersvereniging geweest. Al vanaf de oprichting werken medewerkers en vrijwilligers mee, zoals bij het neerleggen van de vlaggetjes op Europese avonden, dat tegenwoordig door zo’n vijftig fans wordt gedaan.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=23612