“Wat wil Ajax zijn: een talentenfabriek of een club die prijzen wint?”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Na de 3-2 nederlaag bij Vitesse van afgelopen zondag kan Ajax het seizoen nu alweer als verloren beschouwen. Algemeen Dagblad-verslaggever Sjoerd Mossou snapt weinig van het beleid van de Amsterdammers en net als veel supporters van de club vraagt hij zich af wat Ajax met de 175 miljoen gaat doen.

“De onderliggende vraag is echter wat Ajax nu precies wil zijn: een commercieel succesvolle, eigenwijze talentenfabriek? Of bovenal een club die gewoon prijzen wint, die bijna elk jaar kampioen wordt?”, schrijft Mossou dinsdagochtend in het Algemeen Dagblad. “Bij elke andere topclub zou het antwoord op die vraag heel eenvoudig zijn. Bij Ajax niet.”

Mossou ziet bovendien dat spelers van Ajax snel overschat worden. “Daar is-ie weer, het volgende weergaloze toptalent van Ajax. Frenkie de Jong? Nooit vertoond in de geschiedenis van de mensheid. Justin Kluivert? Het wachten is alleen nog even tot hij 160 miljoen euro waard is. Het gebeurt vaak zonder ook maar een spoortje van ironie, de media pikken het dankbaar op, en onmiskenbaar beïnvloedt het de nieuwe Laudrup/Rijkaard/Cruijff vanzelf, direct of indirect.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/talentenfabriek-of-een-club-die-prijzen-wint/

Gegevens