De Ligt: “Precies zoals we het afgelopen week getraind hebben”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Hoewel Ajax tegen AZ aantrad in een gelegenheidsformatie, met name in de achterhoede, werd er toch met 2-1 gewonnen van de Alkmaarders. “Dit is een hele belangrijke overwinning denk ik”, besefte Matthijs de Ligt in gesprek met Ajax TV. “PSV heeft gisteren gewonnen, AZ stond gelijk met ons, dan is het lekker als je in het hol van de leeuw wint.”

Opbouw

Ajax kwam nog wel op achterstand, maar wist die dus goed te maken. De goal van Klaas-Jan Huntelaar kwam op fraaie wijze tot stand: “Het begon vanuit de opbouw van AZ. We hebben deze week uitgebreid getraind op hoe we druk gingen zetten. Neres onderschepte de bal, geeft een uitstekende steekbal en Klaas schiet hem binnen. Precies zoals we afgelopen week getraind hebben”, legt De Ligt uit.

Orejuela

Over de overige verdedigers – Dijks, De Jong, Zeefuik en later Orejuela – was De Ligt positief: “Ik denk dat we het goed hebben opgepakt. Mitchell heeft het goed gedaan, ook complimenten voor Luis Orejuela hoe hij het oppakte in de tweede helft, alsof hij hier al jaren staat. Nu moeten we doorpakken tegen FC Twente en Willem II.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/de-ligt-precies-afgelopen-week-getraind/