Flemming: “Zelf helemaal naar boven geknokt”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Zian Flemming ondertekende vrijdag een tweejarig contract bij Ajax, met een optie voor nog één jaar. De aanvallende middenvelder, die dit seizoen veelal als spits speelde in Ajax O19, is erg blij met zijn eerste profcontract bij Ajax. “Dat je als Amsterdammer bij je cluppie mag tekenen, is gewoon heel erg mooi”, vertelt hij in gesprek met Ajax TV.

Het contract is voor de 18-jarige Ajacied een bekroning op een bijzonder seizoen, die voor hem langs de kant begon. Flemming zat eerst niet eens bij de selectie, maar knokte zich terug in het team. “Om nu dit contract te mogen tekenen is extra mooi. Omdat ik juist bij de bodem ben gestart dit seizoen en dan heb je je zelf echt helemaal naar boven geknokt. Nu heb ik me echt in één jaar tijd van beneden tot boven kunnen bewijzen. Dat geeft een heel goed gevoel.”

“Op een gegeven moment raakte Kaj geblesseerd en hadden we een opvolger nodig. De trainer zag in mij een negen. Ik had zelf daarvoor ook al het gevoel dat ik dat zou kunnen. Uiteindelijk heb ik op die positie heel veel goals mogen maken. Ik richt me niet per se op één positie, maar in principe ben ik een aanvallende middenvelder.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/flemming-zelf-helemaal-naar-geknokt/