Bergkamp: “Vind mijn rol bij Ajax prettig”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Van Johan Cruijff tot Jari Litmanen en van Frank Rijkaard tot Marco van Basten. Het is slechts een kleine greep uit de vele grootheden die het shirt van Ajax droegen. En een van Ajax’ grootste helden staat nog steeds dagelijks op het veld en leert hij zijn pupillen alle kneepjes van het vak. In gesprek met Ajax.nl laat Dennis Bergkamp meer van zichzelf zien.

Bergkamp oogt altijd wat kil, maar wie de aanvaller beter kent weet dat hij meer te bieden heeft. “Een misverstand als je het mij vraagt. Ik weet dat ik altijd koeltjes ben overgekomen op de mensen. Maar dat is puur de buitenkant. Je zag het inderdaad nooit aan me, maar van binnen glimlachte ik zeker wel.”

Niet alleen zijn koele karakter, schitterende doelpunten en puur voetbalgogme zette Bergkamp op de kaart, maar ook zijn vliegangst speelde een rol in zijn bekendheid. Hij gaf hem de bijnaam ‘The Non-Flying Dutchman’. “Dat heeft mijn carrière niet negatief beïnvloed. Toen ik besloot niet meer te vliegen, werd ik verrast door het enorme begrip. De keuze heeft me positief beïnvloed: ik kreeg meer rust in mijn donder en ging  – mede daardoor – beter voetballen.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/bergkamp-begon-muurtje-en-is-inmiddels-fort/