Winter baalt na verlies Ajax O19: 'Strafschop was keerpunt'

Geen Kopenhagen, maar Madrid en nu ook uitschakeling voor Kluivert. © Pro Shots

Ajax onder 19 is er niet in geslaagd zich te voegen bij de beste vier jeugdploegen van Europa. De Amsterdamse talenten verloren in de kwartfinales van de Youth League met 2-1 bij Real Madrid.

Door Sander Zeldenrijk

Na twee sprankelende thuisoptredens tegen Juventus (2-0) en Dynamo Kiev (3-0) kwam de ploeg van Aron Winter in Estadio Alfredo di Stefano uiterst moeizaam uit de startblokken. De Madrileense leeftijdsgenoten speelden sneller, slimmer, agressiever en waren ook dreigender.

Al in de tweede minuut behoedde doelman Stan van Bladeren zijn ploeg voor een achterstand door alert te reageren op een schot van spits Dani Gómez. Nog geen drie minuten later wist de thuisploeg wel te scoren. Gómez mocht dit keer vrijstaand tussen twee centrumverdedigers beheerst binnen schieten.