Krul is blij dat hij geen speeltijd kreeg, met de kennis van nu

Bron: www.ajaxlife.nl

Krul is blij dat hij bij Ajax niet verder kwam dan Jong. © Pro Shots

Tim Krul kwam deze zomer naar Amsterdam om Jasper Cillessen op te volgen, in ieder geval voor een jaar. Maar toen was daar opeens Andre Onana. Hij deed het verrassend goed, zo goed dat de huurling niet nodig was. Met de kennis van nu is Krul daar blij mee.

“Weet je, ik geloof dat veel in het leven gebeurt met een reden. Things happen for a reason,” begint Krul in Voetbal International zijn uitleg. “Nu ik er goed over nadenk, heeft die ontwikkeling van André mij juist geholpen. Daardoor kon ik weer helemaal fit worden.”

Uit die woorden blijkt dat Krul minder fit bij Ajax kwam dan we met zijn allen dachten. Het scheelt dus dat Onana er direct stond. Krul hoefde daardoor geen moeilijke beslissingen te nemen over wel of niet spelen.

“Want wat nou als hij het niet had gered en bij wijze van spreken een paar blunders zou hebben gemaakt?,” vraagt Krul zich hardop af om vervolgens het antwoord te geven. “Dan was de druk op mij groot geworden toch maar te gaan keepen, ook al was ik er medisch gezien nog niet helemaal klaar voor. Dat risico is me bespaard gebleven.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=21376