Ajax O19 boekt oefenzege op Rosenborg

Ajax O19 heeft dinsdag een oefenwedstrijd gespeeld tegen Rosenborg. Op Sportpark de Toekomst won het team van Aron Winter met 4-0 van de Noorse tegenstander.

Voor rust besliste Ajax binnen tien minuten de wedstrijd. Kaj Sierhuis scoorde twee keer. Darren Sidoel en Azor Matusiwa scoorden de overige twee goals. Kersverse aanwinst Antonio Trograncic viel in de tweede helft in. De Kroaat liep stage in Amsterdam en speelde vorige week al mee in de oefenwedstrijd tegen NAC Breda O19. Ajax heeft hem goed genoeg bevonden en de overstap werd vandaag bekendgemaakt.

Basisopstelling Ajax O19:Van Bladeren; Ter Heide, Sidoel, Kemper, Matusiwa; D. de Wit, Boultam, Lang; Szabolcs, Sierhuis, Lopez.

Wissels: Flemming, Struijk, Benninga, Blöte, Trograncic, Doekhi.

Ajax O17

Voor Ajax O17 stond er dinsdag een competitiewedstrijd tegen AZ op het programma. In Alkmaar won het team van Gery Vink met 4-0.

Ajax speelde overtuigend en speelde bij vlagen AZ van de mat. Giovanni De la Vega,  Daishawn Redan, Liam van Gelderen en Jurgen Ekkelenkamp waren trefzeker voor de Amsterdammers.