Ajax contracteert 16-jarige Poolse doelman

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Waar de versterkingen voor het eerste elftal (nog) uitblijven, heeft Ajax opnieuw een talent vastgelegd. De Amsterdamse club meldt dat het de jeugdopleiding heeft versterkt met Mateusz Gorski.

De 16-jarige doelman komt over van FC Wroclav Academy en tekende een contract tot medio 2019. Volgens Pawel Grabowski, journalist voor Onet Sport, wordt Gorski geroemd om zijn mentaliteit en is hij op sommige aspecten beter dan Manuel Neuer op die leeftijd.

Tijdens een ‘goalkeepers conference’ in Wroclaw vorig jaar zou Gorski zijn opgevallen bij meerdere buitenlandse clubs, waaronder clubs uit de Premier League. Uiteindelijk ontving hij een aanbod van zowel FC Porto als Ajax en het werd dus Amsterdam. Dat de keuze op Amsterdam viel, is niet gek: Gorski heeft dezelfde zaakwaarnemer als Milik. “Het is interessant dat Ajax Gorski een aanbod heeft gedaan, want Gorski speelt niet voor het nationale elftal. Maar kennelijk zien ze bij Ajax iets in hem. Ik hoop dat hij dezelfde weg gaat bewandelen als Milik”, aldus Pawel Grabowski.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/ajax-contracteert-16-jarige-poolse-doelman/