Ajax knokt zich langs Utrecht, dit viel nog meer op

Schöne vloert Utrecht, niet van elf, wel van achttien meter. © Pro Shots

Lekker! Ajax heeft de altijd lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht met 1-0 gewonnen en is de reeks met duels zonder zege eindelijk ten einde. Wat viel ons op in Stadion Galgenwaard?

Een rouwband voor Ger van Mourik De Ajacieden speelden in Utrecht met een rouwband om de linkerarm, ter nagedachtenis aan Ger van Mourik. De oud-aanvoerder van Ajax overleed vrijdag op 85-jarige leeftijd. Van Mourik speelde in totaal meer dan driehonderd wedstrijden in Ajax 1, van 1945 tot 1962.

Een wake-up call voor Klaassen en Schöne Het verschil tussen FC Utrecht en Ajax in de eerste helft? De Amsterdammers maakte weinig gebruik van het balverlies van de tegenstander, FC Utrecht deed dat beter. Al verried een 0-0-ruststand dat ook de thuisploeg de ‘cadeautjes’ niet uitpakte. De manier waarop Klaassen en Schöne de bal verspeelden in het eigen strafschopgebied, vroeg om flinke wake-up call in de rust.